193. Robert Moog's 78th Birthday (Google’s doodle team)

http://www.google.com/doodles/robert-moogs-78th-birthday

YLEISTÄ: Monofonisen (yksiäänisen) Minimoogin jäljitelmä (emulaatio), Robert Moogin 78 -vuotispäivän kunniaksi vuonna 2012 julkaistu Googlen logo (eli ns. doodle). Soitettavissa sekä hiirellä että näppäimistöllä, myös äänitys- ja jako mahdollisuus (virtuaalista kelanauhuria käyttäen).

OMINAISUUKSIA: Äänilähteenä kolme oskillaattoria (OSCILLATORS) säätöineen, muokkauslaitteina jänniteohjattava suodin (FILTER) ja vahvistin (ENVELOPE) verhokäyrägeneraattoreineen. Mikseri -osiossa (MIXER) pää-äänenvoimakkuussäädin (Master Volume) ja oskillaattoreiden voimakkuuden säädöt. Lisäksi modulaatiopyörä (Modulation Wheel). Nimien puuttumien säätimistä heikentää käytettävyyttä.

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia, tilien luonteja tms.). Äänitysmahdollisuus vieressä olevalla virtuaalisella kelanauhurilla (neljä päällekkäistä raitaa, raidat valitaan volume -mittaria klikkaamalla). Teoksen tallentaminen äänitiedostona ei mahdollista mutta jaettavissa Google+ -yhteisössä tai linkin kautta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen eli esim. Googlen Chrome -selainohjelman.


192. DJ-TURNTABLE (by Tomas Eriksson)

http://www.onemotion.com/flash/dj-turntable/
YLEISTÄ: Vinyylisoitin virtuaaliseen skrätsäyksen harjoitteluun.

OMINAISUUKSIA: Äänenvoimakkuussäätimen (Volume) ohella tempon (nopeuden) säätö (Speed). Muokkausmahdollisuuksina eli efekteinä (ylipäästö)suodin ja kaiku, joiden vaikutusta - eli alkuperäisen (eli kuivan, dry) ja efektoidun (eli märän, wet) äänen suhdetta -muutettavissa Effects -säätimestä. Efekteissä lisäksi suotimen rajataajuuden säätö (Cutoff -säädin), kaiun toistojen keston (Echo) ja toistojen välisen ajan (Distance) säädöt. Vamiin kappaleen lisäksi mahdollisuus käyttää omalta koneelta tuotavaa mp3 -musiikkia (Load MP3 -painike).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin ja maksuton (ei kirjautumisia tms.), ei äänitys- ja tallennusmahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii FlashPlayer -pluginohjelman (Adobe).