166. webotribe – DIGITAL RIBBON STATION (by AngryOctopus)

http://www.angryoctopus.co.nz/synth13/















YLEISTÄ: Klassista Korgin Monotronia mallintava retrolaite, 8 -askelinen rumpukone & syntetisoija. Syntetisoija soitettavissa sekä tietokoneen näppäimistöllä että virtuaalisella nauha- eli ribbon -kontrollerilla.

OMINAISUUKSIA: Rumpukoneessa 3 soitinta: bassorumpu (BD), virveli (SN) ja hi-hat (HH). Askelia 8 kpl (ei lisättävissä). Syntetisoijassa (SYNTH) laitteistona oskillaattori (VCO), kohinageneraattori (NOISE), suodin (VCF), vahvistin (VCA) ja matalataajuinen oskillaattori (LFO). Oskillaattorissa (VCO) mahdollisuus valita oktaaviala (OCTAVE ) ja aaltomuoto (WAVE), myös askelten laajuus (RANGE). Matalataajuusoskillaattorissa (LFO) mahdollisuus valita aaltomuoto (WAVE), taajuus (nopeus) (RATE) ja amplitudi (laajuus) (INT), myös kohde, jota ohjataan (VCO/VCO & VCF/VCF) sekä moodi tai tila (MODE: FAST, SLOW, 1SHOT). Suotimessa (VCF) (alipäästösuodin) mahdollisuus säätää rajataajuutta (CUTOFF) sekä sen korostusta eli Q-arvoa (PEAK). Vahvistinta (VCA) ohjaavassa vaippakäyrägeneraattorissa (EG) mahdollisuus valita kolme erilaista vaippakäyrän muotoa. Mastersäätönä tempo (TEMPO). Mahdollisuus miksata eli säätää syntetisoijan ja rumpukoneen keskinäistä äänenvoimakkuutta (VCA/Level, NOISE, RHYTHM).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.), ei äänitys- tai tallennusmahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Java -laajennuksen (Oracle).

165. Teburin (by g200kg)

http://www.g200kg.com/teburin/















YLEISTÄ: ”Gesture controlled sound generator” =  web-kameran kautta tapahtuvaan liikeohjaukseen perustuva verkkosyntetisoija, eräänlainen klassisen theremin -soittimen moderni, verkko- eli online-jäljitelmä (emulaatio).

OMINAISUUKSIA: Pää-äänenvoimakkuuden (Master Vol) ohella säädettävissä mm. käytettävä sävellaji (Key), asteikko (Scale), oktaaviala (Octave), soundi (Osc Type), vibraton nopeus (taajuus) (Vibrato Rate) ja vibraton laajuus (Vibrato Depth). Myös visuaaliseen näkymään (kuvaan) liityviä säätömahdollisuuksia (Cam Image, Image Effect).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.), ei myöskään äänitys- tai tallennusmahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Web Audio API -tuen (ja WebRTC kameran, minkä vuoksi ei toimi tällä hetkellä Safarilla tai iOS -päätelaitteilla). Tekijät suosittelevat Chrome -selainta (toimivuus testattu myös Firefox -selaimella).


164. MiniFM (by AngryOctopus)

http://www.angryoctopus.co.nz/synth10/synth.php


















YLEISTÄ: Taajuusmodulaation (FM = Frequency Modulation) periaatteeseen pohjautuva polyfoninen (moniäänien) verkkosyntetisoija. Mallintaa teknologialtaan Yamahan DX100 -syntetisoijaa. Soitettavissa sekä näppäimistöllä että virtuaaliselta koskettimistolta (jossa pitch bend- ja modulation wheel -säätimet).

OMINAISUUKSIA: 4 operaattoria, joissa graafiset verhokäyräsäädöt ja äänenvoimakkuuden säädöt (level). Mahdollisuus moduloida operaattoreita matalataajuisella oskillaattorilla (LFO) (modulation -säädöt, myös koskettimiston modulaatiopyörällä) niiden amplitudia, taajuutta ja velocity-ominaisuutta (valitaan modA-, modF- ja vel -painikkeista ja ratio -säätimistä). Operaattoreista voidaan muodostaa yhteensä 8 erilaista algoritmia (kombinaatiota) (routing/algorithm -säätö), niissä esiintyvälle feedbackille erillinen säätönsä (routing/feedback). Tuotettua soundia mahdollisuus efektoida jollakin kolmesta eri efektistä (chorus, phase, ensem) (effect -osio), kunkin efektin vaikutusta säädettävissä depth/rate- ja level -säätimillä.

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.), ei äänitys- tai tallennusmahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Java -laajennuksen (Oracle).


163. Theremin Canon Piano (by Zacharias Vamvakousis)

http://mtg.upf.edu/static/media/canon-theremin-piano.html











YLEISTÄ: Soinniltaan klassista sähkösoitinta Thereminiä muistuttava virtuaalisyntetisoija tai ”kaanonpiano”, missä soitetut äänet toistuvat jälkeenpäin kaanonissa (myös normaali yksiääninen soitto mahdollista). Soitto hiirellä virtuaalisesta koskettimistosta. Sisältää myös yksinkertaisen äänitysmahdollisuuden (toistaa klikatut äänet ja kaanonäänet valitussa tempossa).

OMINAISUUKSIA: Tallentaa ja toistaa klikatut äänet tasaisessa tempossa kaanonina (soitto Listen to what you composed -painikkeesta), tempo (äänten kesto) säädettävissä Playback Interval -ikkunasta (lukema millisekunneissa, esim. 1000 ms = 1 s). Pysäytyspainike, soiton pyyhkiminen ja uuden teoksen aloitus selaimen Reload -painikkeesta.

Ääni (soundi) ei vaihdettavissa, säätömahdollisuutena mm. sekä vibraton että tremolon nopeus ja laajuus (width/frequency of vibrato, Tremolo Frequency/Width). Säätömahdollisuutena myös pää-äänenvoimakkuus (Master Volume).

Kaanonäänissä säätömahdollisuuksina lukumäärä (kuinka monta ääntä toistetaan) (Number of Canon voices -painike, arvolla 0 toimii normaalina yksiäänisenä verkkosyntetisoijana) ja viive (monenko äänen jälkeen toisto alkaa) (Canon delay). Lisäksi kaanonäänten voimakkuus (Canon Volume) ja oktaaviala (Canon8va) säädettävissä. Säädöt mahdollista tehdä (soiton aikana) myös näppäinkomennoilla (näppäinten nimet painikkeiden vieressä, esim:  Master Volume {q w})

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia tms.). Äänitysmahdollisuus (soittaa klikatut äänet valitussa tempossa), mutta ei tallennus- tai eksportointimahdollisuutta.

TOIMIVUUS (TEKNISIÄ VAATIMUKSIA): Vaatii Firefox Audio Data API -tuen (eli Firefox -selainohjelman).