134. The Public Groove Builder (wholenote.com)

http://www.wholenote.com/groove















YLEISTÄ: Yksinkertainen, sointuihin ja tyyleihin perustuva online-sovellus taustojen, säestysten tms. tekemiseen, myös soitinten opiskeluun. Soittimina kitara, basso ja rummut. Ei tee taustaa reaaliajassa, vaan tausta tuotava (eksportoitava) miditiedostona omalle koneelle ja soitetaan sieltä.

OMINAISUUKSIA: Kappaleen kestoksi valittavissa 1 – 48 tahtia (Length -valikko). Soittimina kitara, basso ja rummut, vain kitarassa tarjolla soundivaihtoehtoja (Sound -valikko). Tyylejä valittavissa 10 kpl (Style -valikko). Lisäksi mm. tempon säätömahdollisuus (Tempo -valikko) ja miksausmahdollisuus eli soitinten äänenvoimakkuuksien säädöt (Volumes -valikot).
Myös mahdollisuus valita soitettava alue (From Measure … To -valikot) ja toistojen lukumäärä (Loop -valikko). Resolution -valikosta valitaan sointujen lukumäärä tahtia kohti (tarjolla vain 2 vaihtoehtoa: 1 Chord/Measure, 2 Chords/Measure).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Maksuton ja avoin (ei kirjautumisia), myös tallentaminen ja jakaminen mahdollista (tapahtuu linkin muodossa, Email -painike). Ei soita musiikkia reaaliajassa, vaan tuo (eksportoi) työn miditiedostona omalle koneelle (play –painikkeesta) ja soittaa sen sieltä (ei mahdollisuutta audiomuotoiseen äänitykseen tai tallennukseen). Julkaisu ko. sivustolla vaatii kirjautumisen (Login/Signup -painikkeet).

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii selainohjelmaan Quicktime Player -laajennuksen. Toimii midiäänellä eli vaatii päätelaitteelta joko ulkoisen tai sisäisen (äänikorttiin sisältyvän) midisyntetisoijan.




133. The Public Line Builder (ActiveBass.com)

http://www.activebass.com/lines/builder












YLEISTÄ: Virtuaalinen basisti eli tabulatuurinotaatiolla toimiva bassoraituri (reaaliaikainen käyttö kaulaa klikkailemalla ei mahdollista). Mukana myös rumpukomppeja, joten käyttö säestysohjelmana (taustojen tekemiseen) myös mahdollista.

OMINAISUUKSIA: Valittavissa 6 erilaista bassosoundia (Sound -valikko), rummuissa valittavissa 10 erilaista valmista rumpukomppia (Drum style -valikko). Lisäominaisuuksina tempon säätö (Tempo -valikko), rytmin kolmimuunteisuuden säätö (Swing -valikko) sekä metronomi (Click -valikko). Mahdollisuus myös valita aloituskohta (From measure -valikko) ja toistojen lukumäärä (Loop -valikko).

KÄYTTÖEHDOISTA JA TALLENNUSMAHDOLLISUUKSISTA: Avoin (ei kirjautumisia), maksuton. Tallentaminen mahdollista vain ko. palvelimelle (vaatii kirjautumisen).


TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii selainohjelmaan Quicktime Player -laajennuksen. Toimii midiäänellä eli vaatii päätelaitteelta joko ulkoisen tai sisäisen (äänikorttiin sisältyvän) midisyntetisoijan.

132. Isle of Tune – a music sequencer for the modern colonial (isleoftune.com)

http://isleoftune.com/















YLEISTÄ: Musiikillista pelaamista tai pelinomaista musiikin tekemistä. Yhteisöllinen musiikkipeli, jossa autot teitä pitkin ajaessaan ja erilaisiin kohteisiin osuessaan (tai niitä sivuuttaessaan) synnyttävät erilaisia ääniä, joiden ominasuudet osittain määriteltävissä. Äänet rytmisesti synkronoituja, joten tässä yhteydessä voidaan puhua myös askeltavasta sekvensseristä.

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Online -versio avoin (ei kirjautumisia) ja maksuton. Myös pelin tallentaminen ja avaaminen onnistuu (Save/Load), käytettävissä kolme muistipaikkaa (Slot). Jakaminen Share -painikkeesta (tapahtuu verkko-osoitteen muodossa joko FaceBookissa, Twitterissä tai sähköpostilla).

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii Flash -playerin (Adobe).


131. THE RATIONAL KEYBOARD (by Fritz Obermeyer)

http://fritzo.org/keys/#style=piano

















YLEISTÄ: Kokeellinen, just intonation -viritykseen perustuva reaaliaikainen verkkosoitin. Soittaminen tapahtuu näytöllä riippuvia (ja koko ajan muuttuvia) koskettimia hiirellä klikkailemalla. Valittavissa neljä erilaista visuaalista (ja myös auditiivista) tilaa tai ilmettä (valikko oik. alareunassa): wedges, piano, thermal, flow.

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Avoin (ei kirjatumisia tms.), ei myöskään äänitys- tai tallennusmahdollisuuksia.

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Toimii tekijän mukaan parhaiten Firefox- ja Chrome –selaimilla.


130. DRUM PATTERN SEQUENCER (by Mike Gieson)

http://www.drumbot.com/projects/pattern_sequencer/
http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/beatbox/









YLEISTÄ: Akustisia rumpusoundeja käyttävä yksinkertainen 6-raitainen askeltava rumpukone.

OMINAISUUKSIA: 6 raitaa (soitinta): bassorumpu, virveli, tomi, hi-hat, crash-symbaali ja reunalyönti (rimshot), rumpusoundit kiinteitä (eivät vaihdettavissa). Askelten lukumäärää voidaan muuttaa +/- -painikkeista (maksimissaan 26 askelta). Raidoilla vain voimakkuuden säädöt. Lisäksi temposäädin (toimii sekä sekvensserin tai näppäimistön nuolipainikkeista). Valmiita komppipohjia (demoja) 5 kpl (Song 1 – Song 5 -valikko).

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Avoin (ei kirjautumisia) ja maksuton. Teoksen tallentaminen (ja avaaminen) tapahtuu omassa tiedostomuodossa (tekstitiedostona), eli käyttö vain tässä sovelluksessa mahdollista.


TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii Flash -playerin (Adobe).

129. Online Pianist (onlinepianist.com)

http://www.onlinepianist.com/














YLEISTÄ: Sivustolla sekä virtuaalinen piano että siihen liittyvää pianonsoiton opetusmateriaalia: animoituja pianokappaleita, nuotteja, sointu- ja asteikkotaulukot jne. Näyttää soitettavan musiikin koskettimiston päälle eri korkeuksille ja eri etäisyyksille sijoitettuina palloina (joissa nuottinimet) tai vaihtoehtoisesti eri pituisina palkkeina (eli ns. pianorullanotaationa).

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Virtuaalinen piano (Virtual Piano) ja nuottien katselu (Sheets) toimivat ilman kirjautumista, opetusmateriaalit (Tutorials) vaativat toimiakseen kirjautumisen (maksuton, voi tapahtua esim. FaceBook –tunnuksilla). Kaikki ominaisuudet ja materiaalit (esim. nuottien lataus omalle koneelle) vain maksullisessa versiossa (Premium Player).

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii Adobe Flash –playerin.


128. Tone-Box (by Shinobi)

http://shinobicorp.com/tone-box














YLEISTÄ: Nelikanavainen, neljä erillistä syntetisoijaa sisältävä askeltava sekvensseri. Äänilähteenä klassiset perusaaltomuodot, jotka muokattavissa mm. kaiulla (delay).

OMINAISUUKSIA: Teoksen rakenne kiinteä (ei muokattavissa): kappaleen kesto neljä tahtia (valinta Sequence -säätimestä), kukin tahti 16  iskua (askelta). Mahdollista ohjelmoida neljä erillistä syntetisoijaraitaa tai -kanavaa (valinta Synth -säätimestä: 1 - 4). Kussakin syntetisoijassa käytettävissä neljä perusaaltomuotoa (sini-, kolmio-, neliö- ja sahalaita -aalto) (Wave -säädin). Kunkin sävelkorkeus (oktaaviala) valittavissa tahdeittain (käytettävissä 6 oktaavia, Octave -säädin). Äänet muokattavissa kaiulla (Delay -säätimet). Lisäksi äänen alun ja lopun jyrkkyys säädettävissä  (Attack/Decay -painikkeet). Mastersäätönä tempo (BPM -painikkeet).

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Avoin (ei kirjautumisia), ei äänitys- tai tallennusmahdollisuuksia.

TOIMIVUUS (TEKNISET VAATIMUKSET YMS.): Vaatii Flash -playerin (Adobe). Saatavissa erillisenä sovelluksena iOS- ja Blackberry -mobiililaitteille.




127. Beatmaker (Rockstar Music Inc.)

http://www.breakoutband.com/song/create/b/1












YLEISTÄ: BreakoutBand-sivuston remiksausympäristö, perustuu valmiiden kirjastoäänten (looppien) käyttöön. Myös oman osuuden (laulu tms.) äänitysmahdollisuus (Vocal Booth -osio). Perustasolla maksuton, lisäominaisuuksien hankinnassa käytetään sivuston omaa valuttaa (Breakout Bugs).

OMINAISUUKSIA: Äänikirjaston lähtökohtana tyylit tai genret, joita yht. 12 kpl (Select Genre).
Maksuttomassa versiossa neljä kanavaa (soitinta), maksullisissa pohjissa (tai kiteissä, engl. kit) soittimia enemmän (kanavien soittimet vaihdettavissa Set –painikkeesta). Kullakin kanavalla neljä erilaista looppia, säätöinä äänenvoimakkuus ja kaksi erilaista efektiä (kumpaankin efektipaikkaan valittavissa 4 vaihtoehtoista efektiä). Mastersäätöinä tempon säätö sekä taustan ja päälle äänitetyn oman laulun balanssin säätö. Tallentaminen tapahtuu nauhoittamalla tehdyt remiksaustoimenpiteet (Record -painike), myös eksportointi mp3-muodossa mahdollinen (maksullinen).

KÄYTTÖOIKEUKSISTA (KIRJAUTUMISET, MAKSUT, TALLENNUS- JA JULKAISUMAHDOLLISUUDET YMS.): Toimii perusominaisuuksiltaan maksutta mutta esim. soundien vaihtaminen tai miksauksen nauhoittaminen, tallentaminen ja julkaisu palveluntarjoajan sivustolla edellyttää kirjautumista. Lisä-äänten ja -ominaisuuksien (esim. efektien) hankinnassa käytetään sivuston omaa valuuttaa (Breakout Bugs, esim. 1100 kpl = 10 USD, kirjautumisen jälkeen saa käyttöönsä 100 tällaista bugia, esim. remiksauksen eksportointi omalle koneelle mp3-muodossa maksaa 25 bugia).