18. Hobnox AudioTool

http://www.hobnox.com/audiotool.1046.html












YLEISTÄ: Selaimen kautta toimiva, Flash-ohjelmoinnin tämänhetkistä huippua edustava virtuaalistudio. Käyttöliittymä ei, kuten yleensä, päällekkäin pinottua räkkiä muistuttava, vaan kyseessä ylhäältä päin operoitava pöytämalli. Rakenne modulaarinen eli tarvittava laitteisto kootaan erillisiä laitteita toisiin johdoilla kytkemällä. Äänilähteissä kyse ns. askeltavista (eli askelittain ohjelmoitavista ja etenevistä) sekvenssereistä. Laitteina mm. 2 erilaista rumpukonetta, BeatBox 8 (=Roland TR-808) ja Beatbox 9 (=Roland TR-909 ”Rhythm Composer”), bassosyntetisoija BassLine (=Roland TB-303). Lisäksi graafisesti, taulukon ruutuja täyttämällä ohjelmoitava matriisisyntetisoija (ToneMatrix). Myös efektiosasto (12 efektiä), 16-kanavainen mikseri (Kobolt) ja kytkentämahdollisuuksia laajentavat jakaja- ja summaaja (Splitter, Merger). Myös studiolla tuotetun musiikin reaaliaikainen äänitysmahdollisuus ja tallennus (sivustolle kirjautuneille).

17. Noteflight — Music notation for a connected world.


http://www.noteflight.com/



YLEISTÄ: Selainohjelman kautta toimiva selkeä ja ominaisuuksiltaan varsin kattava online-nuotinkirjoitusohjelma. Käytettävissä sekä maksuton kevytversio että maksullinen ns. premium-versio (Crescendo), myös demokäyttö (ilman tallennus- ja tulostusmahdollisuutta) mahdollista (Try A Live Demo –painike).

Nuottimateriaali säilytetään pilvipalvelimella käyttäjän luomalla omalla tilillä, joko yksityisenä tai muille avoimena, sieltä myös vaivattomasti linkitettävissä tai sähköpostitettavissa. Soveltuu näin ollen hyvin erilaisten yhteisöllisten projektien työkaluksi.

Ei suljettu systeemi vaan musiikkia voidaan myös ekportoida tai importoida sekä standardissa XML -notaatiomuodossa että MIDI -tiedostoina. Nuottien toisto audiona eli instrumentit samplepohjaisia.

Myös maksuttomassa versiossa moniin tilanteisiin riittävä määrä ominaisuuksia, mm. yli kymmenen soitinta, rajaton määrä viivastoja, kitara- ja bassotabulatuurit, sivun asetusten muuttaminen, tulostusmahdollisuus (eli muunnettavissa tarvittaessa myös pdf-dokumentiksi) jne.




16. WikiComposer – Online Music Composition



http://www.wikicomposer.com/

YLEISTÄ: Verkossa online toimiva nuotinkirjoitusohjelma. Sekä nuottiviivasto- että graafinen ns. pianorullanäyttö. Ainakin nykyinen versio sekä toiminnallisuutensa että ominaisuuksiensa puolesta vielä kaukana parhaista varsinaisista notaatio-ohjelmista. Soveltuu notaation perusteiden opiskeluun ja ”wikisäveltämiseen” eli yhteisöllisiin sävellysprojekteihin (kaikilla pääsy kaikkiin yhteisellä palvelimella säilytettäviin materiaaleihin). Toteutettu java-kielellä eli vaatii java-pluginohjelman. Saatavissa myös omalle koneelle asennettavana desktop-versiona (maksullinen).